Gå til indhold

Varme og ventilation i B-boligerne

I forbindelse med renoveringen vil B-boligerne få installeret et ventilationsindlæg. Samtidig vil der være et lavere energiforbrug, som betyder en besparelse på varmeregningen.  

Ventilation

Varmeveksler og ventilationsenhed placeres i B-boligens køkken. Det vil optage 2 højskabe. Du kan se placeringen på plantegningerne af boligen.

Læs mere om indretning og ruminddeling i B-boligen

Varme

Efter helhedsplanen vil der til opvarmning af B-boligerne skulle bruges mindre energi end i dag. Det betyder en besparelse på varmeregningen. 

Vi har alle forskellige vaner i forhold til opvarmning. Nogle kan lide det varmere end andre. Nogle er hjemme i løbet dagen, mens andre er på arbejde. Energiberegningen er lavet ud fra, at man har en indvendig temperatur på 20 grader i hele boligen hver dag igennem hele året.

Beregningerne af de fremtidige omkostninger herunder tager udgangspunkt i, at der bor to voksne og to børn eller tre voksne i en B5-bolig.

 

 

Typisk
varmeregning før helhedsplanen
pr. år

Typisk forbrug
før helhedsplanen
pr. måned

Forventet
forbrug efter helhedsplan
pr. år

Forventet
forbrug efter helhedsplan pr. måned

B5

15.600 kr.

1.300 kr.

10.228 kr.

852 kr.

Hvis der i en B5-bolig kun bor to voksne, kan der fratrækkes ca. 500 kr. fra den årlige udgift, fordi man så vil have et lavere forbrug af varmt forbrugsvand.

Hvis man har en højere temperatur i sin bolig end 20 grader vil varmeregningen tilsvarende blive højere, da varmen vil skulle køre ved større styrke og i større dele af året. Ved 22 grader vil varmeforbruget være ca. 20% højere, hvilket vil koste mellem 500-2.000 kr. ekstra om året alt efter boligens størrelse.

Her skal du dog huske, at hvis du også i dag varmer boligen op til 22 grader, har du også et højere nuværende forbrug og varmeregning, end der står i skemaet. Din besparelse vil derfor stadig være markant.