Gå til indhold

Varme og ventilation i D-boligerne

I forbindelse med renoveringen vil D-boligerne få installeret et ventilationsindlæg. Samtidig vil der være et lavere energiforbrug, som betyder en besparelse på varmeregningen.  

Ventilation

I D1-boligerne indbygges ventilationen i facaden i et skab sammen med varmeveksleren. Begge dele tilgås udefra.
I D2-boligerne indbygges ventilationen i facaden mens varmeveksleren placeres i pulterkammeret. Ventilationen kan tilgås udefra for at sikre enkel service af anlægget. Du kan se placeringen på plantegningerne af boligen. 

Læs mere om indretning og ruminddeling i C-boligerne

Varme

Efter helhedsplanen vil der til opvarmning af C-boligerne skulle bruges mindre energi end i dag. Det betyder en besparelse på varmeregningen. 

Vi har alle forskellige vaner i forhold til opvarmning. Nogle kan lide det varmere end andre. Nogle er hjemme i løbet dagen, mens andre er på arbejde. Energiberegningen er lavet ud fra, at man har en indvendig temperatur på 20 grader i hele boligen hver dag igennem hele året.

Beregningerne af de fremtidige omkostninger herunder tager udgangspunkt i, at der bor en voksen i en D-bolig.

 

 

Typisk
varmeregning før helhedsplanen
pr. år

Typisk forbrug
før helhedsplanen
pr. måned

Forventet
forbrug efter helhedsplan
pr. år

Forventet
forbrug efter helhedsplan pr. måned

D

4.200 kr.

350 kr.

2.238 kr.

186 kr.

Hvis man har en højere temperatur i sin bolig end 20 grader vil varmeregningen tilsvarende blive højere, da varmen vil skulle køre ved større styrke og i større dele af året. Ved 22 grader vil varmeforbruget være ca. 20% højere, hvilket vil koste mellem 500-2.000 kr. ekstra om året alt efter boligens størrelse.

Her skal du dog huske, at hvis du også i dag varmer boligen op til 22 grader, har du også et højere nuværende forbrug og varmeregning, end der står i skemaet. Din besparelse vil derfor stadig være markant.