Gå til indhold

Stemningen var spændt. En blanding af utålmodighed og bekymring fyldte hal A da der mandag aften blev afholdt informationsmøde om Galgebakkens helhedsplan i Albertslund Idrætsanlæg.

Alle glæder sig til renoveringen men samtidig er flere beboere en bekymret for, om de planlagte tiltag vil løse skimmelproblemerne.

Over 300 mennesker var mødt op til informationsmødet mandag aften.

Et panel på ni byggetekniske rådgivere sad klar til at svare på spørgsmål. Men inden de fremmødte fik lov at ’skyde’ på panelet, fremlagde rådgiverne og BO-VEST en status på arbejdet med helhedsplanen.

Med hjælp fra detaljerede tegninger og skitser, blev der forklaret om ventilation og isolering, termobeton og facadeplader, genhusning og huslejestigninger. Du kan downloade præsentationerne fra mødet nederst her på siden. 

Her kommer også huslejeberegninger for alle boligtyper. 

Den eksterne granskningen har betydet, at renoveringen af Galgebakken bliver mere omfattende end først besluttet: Mere isolering, nye tage, gulvvarme, flytning af installationer og mulighed for renovering af de eksisterende eller helt nye køkkener.

Arbejdet er stadig i planlægningsfasen. Næste skridt er byggeriet af to prøvehuse, der skal teste at renoveringen rent teknisk kan udføres som tænkt.

Der var ingen beslutninger der skulle træffes på mandagens møde. Alligevel skortede det ikke på engagementet. Efter halvanden time med præsentationer af, hvordan Galgebakkens renoverede huse kommer til at være – lige fra forsyning til køkkener, var der, efter en kort pause, mulighed for at stille spørgsmål.

Spørgelysten var stor. Spørgsmålene strømmede ind fra salen i mere end en time. En af de emner, der fyldte var skabspladsen i de renoverede køkkenerne.

Alle spørgsmål der blev stillet på mødet, og svarene på dem, bliver tilgængelige her på siden i løbet af uge 49.

Det er nemlig et krav fra Landsbyggefonden, at der installeres et mekanisk ventilationsanlæg med rørføring til alle rum. Det system kommer efter planerne i nogle af boligtyperne til at optage et af køkkenets højskabe. Et andet højskab skal bruges til teknik. De praktiske udfordringer ved udsigten til mindre skabsplads bekymrede publikum: ”Hvor skal min støvsuger være?” og ”hvor skal jeg opbevare mine karklude?” lød det fra salen. 

Det gjorde også spørgsmål om isolering af kælderen og ventilationsanlægget. Her udtrykte flere fremmødte bekymring om den valgte løsning ville løse skimmelproblemet. Eksperterne, der er tilknyttet byggesagen, fremlagde de beregninger og forklaringer, der ligger til grund for den løsning de anbefaler. 

Selve renoveringen af Galgebakken går først i gang når beboerne endnu en gang har stemt ja til den endelige helhedsplan og dens finansiering. Den afstemning forventes at falde efteråret 2020.

Hvis beboerne stemmer for, kan byggeriet gå i gang i slutningen af 2020 og forventes afsluttet 2025.