Gå til indhold

B5-prøvebolig

Prøveboligen på B-boliger er færdig. Her på siden finder du en beskrivelse og en virtuel rundvisning i boligen.

Den nye prøvebolig er på plantegningen langt hen ad vejen tilsvarende de eksisterende B5-boliger. Boligen er næsten som nyopført. Der findes stort set ikke den overflade i boligen, som ikke er blevet berørt af prøverenoveringen.

 

Tag på virtuel rundtur i en B-bolig

Gå på opdagelse og se, hvordan de nye B-boliger bliver hjemme fra din sofa. Du navigerer med musen og kan se, hvordan alle rum ser ud. 

B5-bolig

 

Nye vægge og gulve

Alt eksisterende tapet er taget af og væggene er blevet spartlet og malet. Gulvene i boligen har været taget op, så der kunne lægges gulvvarme og støbes et nyt gulv med en tæt membran mod krybekælderen. Et køkken er opført ovenpå de nye bøgeparketgulve, som er gennemgående i hele boligen. Også badeværelset og de indvendige skillevægge er blevet genopført. Vinduer og døre er udskiftet. De nye vinduesrammer er af træ med alu-kappe.

Et vinkelkøkken

Prøveboligens køkken er forsøgsvist udført som et vinkelkøkken med elementer fra Svane Køkkenet. En let opdateret udgave heraf vil blive en af tre muligheder i helhedsplanen.

Varme og ventilation

Der er ingen radiatorer i boligen. De er blevet erstattet med gulvvarme. I hvert rum findes et betjeningspanel, hvor gulvvarmens temperatur kan indstilles. Boligens ventilationsanlæg og varmeveksler er placeret i køkkenet. Selve ventilationsanlæggene er gemt væk i et isoleret teknikskab, som kan tilgås udefra, når det skal serviceres. Varmeveksleren sidder i et højskab inde i køkkenet. Rørføring til ventilation er ført langs med loftet og går fra køkken til entreen, hvorfra det fordeler sig til resten af boligen.

Ny facade

Boligens ydervægge er blevet tykkere for at give plads til ekstra isolering. Udenpå boligen kan man se de nye fiberbetonplader og de udskiftede farvede facadeplader.

Separator icon