Gå til indhold

Denne tekst har tidligere været bragt i Galgebakkeposten. Nederst på siden har du mulighed for at hente rådgivers foreløbige oplæg til ombygning af D-huse.

Ombygning af D-boliger

Galgebakkens Bestyrelse har rejst et forslag om at ombygge en række af områdets D-Boliger til senioregnede boliger med øget tilgængelighed. Dette med henvisning til at der opleves en stor efterspørgsel efter senioregnede boliger i Galgebakken og at der kun findes 2-værelseslejligheder der enten er i 2-plan eller ganske små A2 boliger på ca. 35m2.

D-boligerne skal i forbindelse med helhedsplanen gennemgå en omfattende renovering. Når boligerne er renoveret, vil det være svært at finde finansiering i de næste mange år til en ombygning. Det der derfor oplagt at overveje nu om disse fortsat ønskes i deres nuværende udformning eller om disse ønskes ombygget.

De eksisterende D-boliger

Der findes i dag 72 D-boliger, hvoraf en del er taget ud af drift grundet omfattende skimmelforekomster. Boligerne er 31 m2 og rummer 1 værelse, 1 lille køkken og et badeværelse.

Boligerne rummer et lille vindue og et ovenlysvindue i entréen. 24 af boligerne er ensidigt belyste og med så ringe dagslysforhold, at de ikke vil kunne godkendes ved en opførelse i dag.

Ombygning til nye boliger

D-boligerne foreslås ombygget med en ny mere tidssvarende indretning, bedre dagslysforhold og til flere forskellige boligstørrelser. Der vurderes muligt at ombygge D-boligerne til 3 forskellige boligformer hhv.

- 1-værelseslejligheder af ca. 31 m2
- 2-værelseslejligheder af ca. 62 m2
- 3- eller 4-værelseslejliheder af ca. 93 m2

Antal og placering af de enkelte boligtyper er endnu ikke afgjort.

For at sikre bedre lysforhold i boligerne foreslås det for alle fremtidige d-boliger at indarbejde et nyt stort ovenlysvindue, der indsættes på en skrå tagflade lignende det der kendes fra rækkehusene i Galgebakken i forvejen. Boligerne foreslås beklædt med plader i Galgebakkegrønt og der opsættes evt. espalierer på facaderne.

Forslag til et-værelses

1-værelseslejligheden foreslås indrettet med køkken og bad nærmest indgangen. Boligerne indplaceres i gavle på D-hus rækkerne, således at der kan komme gode lysforhold i boligerne eller i de d-boligrækker der findes syd og vest for Galgebakkens Torv, hvor der er mulighed for at placere vinduer i endevæg. Herved kan boligerne blive gennemlyste.

Du kan se billeder over planløsningerne nederst på siden.

Forslag til to-værelses

2-værelseslejlighederne kan opnås ved at sammenlægge 2 1-værelseslejligheder. Herved opnås en bolig på ca. 60 m2. Boligen rummer et køkken-alrum, soveværelse, badeværelse og et mindre teknikrum. Boligen indrettes med øget tilgængelighed, så der er plads til at kunne bevæge sig rundt for gangbesværede.

Forslag til tre/fire-værelses

3-værelseslejlighederne kan opnås ved at sammenlægge 3 1-værelseslejligheder.

Boligerne har et stort soveværelse, et køkken-alrum, et badeværelse og et teknikrum. Dertil er 1 andet beboelsesrum og mulig for indretning af 1 yderligere beboelsesrum ved at inddrage en del af stuen.

Videre proces

Omdannelsen af D-boligerne til andre boligtyper vil kræve godkendelse blandt Galgebakkens beboere, i VA’s organisationsbestyrelse, Albertslund Kommune og i Landsbyggefonden.
I første omgang ønskes der opført en prøvebolig for en 2-værelseslejlighed.

Denne foreslås indrettet i det nedlagte ejendomskontor ud til Gl. Landevejsstien og de tilstødende d-boliger, der i dag står tomme. Opførelsen af boligen vil kræve nedrivning af det nedlagte ejendomskontor og de tilstødende D-boliger. Beslutning om opførelse af prøvebolig for en 2-værelseslejlighed ønskes truffet på det ekstraordinære beboermøde d. 20/8/2019.